top of page

Highway to the Blues is ready to blues your world


Promo-Bio-Band
 

Bio

 

De roots van de Highway to the Blues vinden hun oorsprong in de zanderige Kempen en niet aan de oevers van de Mississippi, in Chicago of aan de Westcoast... die van hun muziek des te meer! Blues, blues en nog eens blues, gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van vandaag en van weleer ! Genoemd naar Route 61, ook wel bekend als the Blues Highway, met een extra tussenstop in België deze keer!

 

Band

 

Jakke Jacobs (bass), 'Big Voice' Ben Versweyveld (zang), Eric mertens (drums) en Marc Jansen (piano) speelden tot voor enkele jaren samen in de rhythm & bluesband Full House. Deze band trad gedurende vele jaren op tal van festival en clubpodia op in België en Nederland. Na 5 jaar stilzitten ten gevolge van het spijtige overlijden van hun gitarist hebben de vier resterende muzikanten een nieuwe gitarist gevonden, en was de tijd rijp voor een nieuwe groep: Highway to the Blues. Na enkele jaren aan de weg te timmeren zijn ze nu klaar voor grotere uitdagingen.

Zin in een avondje onversneden blues met unieke vertolkingen van bluesparels van grootmeesters als Albert King, Jimmy Reed, Boz Scaggs, BB King, e.v.a. ? Dan garandeert Highway to the Blues u het juiste recept.

De ervaren ritmesectie, de splijtende gitaar en pianosolo’s en het unieke stemgeluid van Big Voice Ben voeren u naar de bluesclubs uit lang vervlogen tijden. Daar waar de boodschap rauw en grauw klinkt, maar de onweerstaanbare ritmes u zullen meevoeren naar de dansvloer.

Promotiemateriaal

Affiche zwart op wit staand A3

Affiche zwart op wit staand A3

Affiche wit op zwart staand A3

Affiche wit op zwart staand A3

Affiche wit op zwart liggend A3

Affiche wit op zwart liggend A3

Affiche zwart op wit liggend A3

Affiche zwart op wit liggend A3

HttB Promofilm

HttB Promofilm

Video afspelen

Promo

 

Albert King zei ooit dat eenieder de blues begrijpt, en dat elk van ons vroeg of laat de blues zal tegenkomen. Wie de blues ervaren heeft, kan dan ook niet onbewogen blijven bij het horen van pure, rauwe bluesmuziek. De roots van de Highway to the Blues vinden hun oorsprong in de zanderige Kempen en niet aan de oevers van de Mississippi, in Chicago of aan de Westcoast...  die van hun muziek des te meer! Blues, blues en nog eens blues, gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van vandaag en van weleer ! Genoemd naar Route 61, ook wel bekend als the Blues Highway, met een extra tussenstop in België deze keer!

English version

 

Albert King once said that everybody understands the blues, and that everybody, one day or another, will have the blues. Those who experienced the blues, will be touched when they hear somebody playing bluesmusic in a convincing way. The roots of the Highway to the Blues can be found in the sandy grounds of the Campine (Belgium), and not on the banks of the Mississippi, in Chicago or on the Westcoast... their musical roots however! Blues, blues and more blues, brought to you with great respect for the old and new masters! Named after Route 61, aka the Blues Highway, but only this time with an extra stopover in Belgium!

bottom of page